Keuken
Ventileer de keuken voldoende: via ramen, roosters of je ventilatiesysteem. Verlucht aanvullend.
Ventileren en verluchten zorgen voor een goede afvoer van vocht en gassen.
Zet bij het koken steeds deksels op je potten en kook met je dampkap aan.
Laat de dampkap na het koken nog een kwartiertje aan.
Reinig de vetfilter van je dampkap regelmatig en vervang indien nodig.
Heb je geen goede dampkap? Zet dan het raam open.
Zie ook 'Ventileren en verluchten'
Meer info:
- CM.be: online info over ventileren en verluchten
- Agentschap Zorg en Gezondheid: brochure ‘Woon gezond, geef lucht aan je huis!’: download of bestel gratis
Berg poetsproducten op buiten bereik van kinderen en steeds in de originele verpakking.
Lees aandachtig wat er op het etiket staat en volg altijd de gebruiksaanwijzing.
Wil je goedkoop, ecologisch en duurzaam poetsen? Zie Brochure Ecohuis Antwerpen
Vaak vind je ook gevaarsymbolen op het etiket. Via www.gevaarsymbolen.be leer je meer over wat die willen zeggen.
Tips voor een gezonde schoonmaak vind je hier.
Heb je een gasvuur of een waterverwarmer op gas in de keuken? Let op voor CO-vergiftiging.
Laat de toestellen regelmatig reinigen en nakijken door een erkend vakman.
Zorg ook voor een goede aanvoer van verse lucht.
Hier vind je een lijst van erkende vakmannen.
Hou het netjes. Zo vermijd je voedingsbodems voor schimmels en beperk je het risico op ongevallen.
Tips rond hoe je gezond en milieuvriendelijk aan de slag gaat, vind je in het linker menu onder 'Tips en informatie over: vocht en schimmel'.